Om Oss

  1. Hem
  2. Om Oss

Om Gårö Badrum

Gårö Plåtprodukter AB är ett familjeföretag som grundades 1998 och är beläget mitt i den industritäta regionen Gnosjö. Våra kunder finns på de flesta marknader men främst inom bygg-, industri- och butiksinredningssektorn. Vi har en supermodern plåttillverkning, kryddat med en monteringsavdelning på över 2000kvm. Lägg till detta över 100 mycket trevliga och motiverade medarbetare vilket gör att vi omsätter ca 165Mkr.

 

Sedan 2012 har vi haft ett djupt samarbete med Fagersta Hygien AB där Gårö tillverkat hygienskåp, badrumsskåp och belysning i metall med varumärkena Femett och Kungsör. Den 1:a november 2019 köpte vi rättigheterna till att tillverka och sälja ovan nämnda produkter. Försäljningen sker som en del av Gårös verksamhet under namnet Gårö badrum.

Vi gör ett snabbt hopp i tid och rum

Som du kanske vet har alla våra badrumsskåp förnamnet Kungsör. 1892 startade Arvid Hamrin ett bleckslageri i Eskilstuna, i en annan bygd med lång metalltradition. (Bleck är stålplåt överdragen med tenn.) Året därpå flyttade han verksamheten till Kungsör och namnet Kungsörs Bleckkärlsfabrik finns med i företagets priskurant år 1893.

 

En av företagets produkter var badrumsskåp. Dessa blev storsäljare med början under 1960-talet. Den stora bostadsbristen gjorde att det producerades 90-100 000 lägenheter om året från 1960 fram till 1975. Och i varje lägenhet monterades minst ett badrumsskåp. Kungsör blev badrumsskåpet för miljontals svenskar.

 

Tillverkningen av hygienskåp Femett startades i slutet av 1960-talet.

 

1985 startade produktionen av Kungsör-skåp i Fagersta. 1991-92 startade produktionen av Femett-skåp i Fagersta. Fram till 2004 bedrevs vår verksamhet här i Fagersta inom ramen för Samhall. Då blir företaget privat under namnet Femett AB.

 

2008 träder Kandel Group in som ny ägare och namnet byts till Fagersta Hygien AB. Skåpen har kommit att uppskattas av slutanvändarna som använt dem utan bekymmer år efter år, av professionella hantverkare som kräver enkel och snabb montering, av fastighetsförvaltare som fått låga underhållskostnader.

 

Varför ska du då välja ett Kungsör- eller Femett-skåp? Det ger vi många svar på här på hemsidan.

 

Men för att sammanfatta: Om du vill ha ett skåp som inte flirtar med tillfälliga trender, om du vill ha ett skåp med tidlös design som inte känns ”ute” redan efter några år, om du föredrar hållbarhet före slit och släng, då har du hittat rätt.